Neden judo yapan çocuklar okulda daha iyi not alır?

Bazı ebeveynler, judo’nun şiddeti teşvik edebileceği konusunda tereddütlüdür. Ancak gerçekte ise şiddetten uzak tutar. Birçok ebeveyn Judo’yu çocuklarının ekstra enerjisine kanalize etmenin bir yolu olarak kullanır. Judo mükemmel bir fitness formuyken, ek faydaları da vardır. Judo çalışan çocukların okulda daha iyi performans gösterdikleri bulunmuştur.

Judo, öğrencilere rakibin ağırlığını ve kuvvetlerini onlara karşı kullanmalarını öğreten bir kendini savunma biçimidir. Tekniklerin çoğu bir partnerle  uygulanmaktadır. Bir partnerle çalışmak, işbirliği becerilerini geliştirmeye yardımcı olduğu için çok önemlidir.

Her sınıf bir ısınma ile başlar. Öğrencilerin eğitmene saygı gösterdiği bir yer. Sessizce duranlardan oluşan bir gurup çocuk. Hepsi kendi emirleri için eğitmenlerine odaklanır ve dikkatle sensei yi gözlemlerler. Isınma sonrasında, öğrencilere çalışmaları için bir çok teknik verilir. Bunlar bloklar, tekmeler ve yumruklar, ayakta atış teknikleri, yerde tutuş teknikleri vs. tekniklerden oluşur. Her tekniği anlamak için öğrencinin sıkı bir dikkat ve konsantrasyona ihtiyacı vardır… judo bunu geliştirir.

Uzmanlara göre çocukların öğrendikleri en önemli fayda saygıdır. Oturarak  ya da ayakta durup, bir sonraki tekniği öğrenmek için  beklerken göstermiş oldukları ilgi ve dikkat genellikle çocukların davranışlarını ve notlarını iyileştirmeye yardımcı olarak onları okulda destekler. Judo, kendini kontrol etme, öz saygı, nezaket ve başkalarına saygı gibi olumlu karakter özelliklerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Bu özelliklerin yanı sıra bir şeyleri öğrenmek ve yapabilmek için çalışmak gerektiğini öğretir çocuğa .

Judo eğitimi, çocuğu motive eder, kendine güvenen, yetenekli bir insan sonunda da kendine güvenen bir liderlere dönüştürür. Okulda yüksek sınav puanları iyi notlarla ödüllendirilir.  Judo, çocuklara kemer sistemi aracılığıyla hedeflerin nasıl ayarlanacağını ve hedeflere nasıl ulaşılacağını öğretir. Öğrenciler genellikle kemer almak için isteklidir. Yeni başlayanlar beyaz bir kemerle başlar ve siyah kuşaklarını alana kadar ilerlerler.

Judo öğrencileri, eğitimleri ilerledikçe kendilerine güvenen, yetenekli ve kendine güvenen liderler olarak gelişir. Sürekli yapılan pratikle, zamanla hayati önem taşıyan değerler ve beceriler geliştirirler. Öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına saygı göstererek, düzgün bir şekilde dinlemeyi ve cevap vermeyi öğrenerek ve yeni şeyleri öğrenmeye açık olmakla, gelişmiş tutumları ve eylemleri onları daha yüksek dereceli öğrenciler ve daha yetenekli liderler olarak daha iyi öğrenciler haline getirmektedir.

Olumlu becerileri güçlendirmeye nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenmek ve çocuğunuzun pratik kendini savunma becerilerini nasıl öğreneceğini gözlemlemek için çocuğunuzla beraber gelin izleyin .

Bunlar da hoşunuza gidebilir...