Goshin Jujutsu Sınavında Dan Alanlar

Shodan

Sho dan, kelimenin tam anlamıyla, başlangıç ​​aşaması, birçok Japon budo da tanıtım amaçlı “kara kuşak” rütbesi. (Aynı zamanda “ilk” dan “olarak da anılır.) Bu, gendai budo için ortak olan kyu / dan sisteminin bir parçasıdır.

Zaman

Çoğu modern günlük öğrenciler için, shodan rütbesine ulaşmak için üç ila altı yıl gerekir. Bu durum, öğrencinin yeteneği, eğitmen ve müfredatın titizliği ve (belki de en önemlisi) öğrencinin eğitiminde harcadığı zaman ve enerji miktarı gibi duruma ve diğer faktörlere göre değişir.

önem

Beyaz (veya renkli) kuşaklardan siyah kuşağa geçişe kadar olan süreç daha üst seviyelerdeki teknikleri anlamak  için olsa da asıl amaç öğrenilen tekniklerin detaylarını anlayabilmek sürecidir, alfabeyi öğrenmek gibi düşünün önce harfleri sonra kelimeleri öğreniriz sonra heceleriz sonra da cümle kurarız. sho dan seviyesi genellikle savaş sanatları öğrencileri için özeldir ve önemlidir. Ve gerçek öğrenimin sho dan yani siyah kuşaktan sonra başladığını bilmek gerekir. Genelde ise siyah kuşak alındığında bir çok öğrenci öğrenmeye yani başladığını bilmez ve hatta mezun oldum sanır. Siya kuşak demek ciddi olarak sanatı öğrenmeye başlamak demektir.

Siyah kuşaklı bir öğrenciden birtakım öğretim sorumluluklarını üstlenmeleri istenir. Bu durum da normalde bir asistan seviyesindedir.

Efe Sarıahmetoğlu,1.dan ( Siyah Kuşak )
Kıvanç Akatay, 1.dan ( Siyah kuşak )
Kaan Can, 1.dan ( Siyah Kuşak )

 

Bunlar da hoşunuza gidebilir...