Japonya 2009

 (Resimler için tıkla) 

18 – 25 Temmuz 2009 tarihleri arasında International Jodo Federasyonu'nun (IJF) düzenlemiş olduğu, bu sene 11.si Japonya'da yapılan toplu çalışma ve seminere (Gasshuku) Türkiye'den Ahmet Kösoğlu, Burak Sungur, İlknur Küçük ve Firdevs Burçkin katılmışlardır… Değişik ülkelerden katılan ikiyüze yakın jodoka ile beraber çalışma fırsatı bulmuşlardır.

     
Katsuhiko Arai Sensei, Nishioka Tusuneo Jojutsu'nun efsanevi ismi, Pascal Krieger International Jodo Federation başkanlarından ve Avrupa Jojutsu sorumlusu.

Ahmet Kösoğlu Jojutsu Türkiye sorumlusu ve Burak Sungur Türkiye Jojutsu teknik direktörü birarada.

gassuhuku

Değişik ülkelerden katılan ikiyüze yakın jodoka ile beraber çalışma fırsatı

Matsumoto'da, Jojutsu çalışmasından anlar…

seminer1

Burak Sungur Sensei ile Matsumoto'da kata çalışmaları​

kanji

    Kanji öğrenmeyi de ihmal etmedik.smiley

kurs

Japonca dili farklı, onu fark ettik… cool                                                     

4

Irmak akarken, su kaynağında,  kaynaktan döküldüğü yerde, çağladığı yerde, girdapta… hep aynı sudur. Denize karıştığında tadı bozulur. Bu sebeple geleneksel öğretilerde bire bir eğitim verilir. Bir hocanın en fazla beş öğrencisi olur. Kalabalık insan gurupları ile çalışıldığında öğretinin kalitesi düşer, teknikler ister istemez değişir, hoca ister istemez yetersiz kalır.

Bir Ryu; hem öğretim hem de sanatı bozulmadan olduğu gibi koruma yöntemidir. Tıpkı suyun yüksekten aşağılara akması gibi Ryu da zamanın içinde akar gider.

Irmağın her an her yerde bulunduğunu, kaynadığı kaynakta, döküldüğü yerde, dağlarda, çağladığı girdaplaştığı yerde, denizde, her an her yerde olduğu gibi Ryu da her an, her yerde çalışılır. Fakat suyun bazı yerlerde bulandığı gibi Ryu'daki teknikler de bazı dojolarda değişir. Katsuhiko Arai Sensei, gerçek Shinto Muso Ryu Jojutsu tekniklerinin hiç bozulmadan aslına uygun çalışıldığı için Shibumi Dojo'yu merkez Dojo olarak kabul edip, buradan yetişen öğrencileri NISHIOKA TSUNEO Sensei'nin gerçek talebesi olarak kabul etmektedir.

nedenjo

 

jodoka

Japonya2009 (58)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir Shinto Muso Ryu Jojutsu semineri daha geride kaldı. Türkiye'de Shibumi Dojo'nun önderliğini yaptığı Jojutsu, seviye olarak dünya standartlarına erişmiştir. Bundan sonra yurt dışından Türkiye'ye Jojutsu öğrenmek  için  gelen jodocularla da çalışma imkanımız olacaktır.Türk jodosunun teknik seviyesi ve iyi ilişkiler sonucu olarak, üç senede bir yapılan bu toplu çalışmanın (Gasshuku) 2012'de Türkiye'de yapılması istenilmektedir.

ucankuslarzd5

Bunlar da hoşunuza gidebilir...