Shinto Muso Ryu Jojutsu Müfredatı.
(1) TANJO JUTSU
1869’daki Meiji dönemi yenilikleri giyim tarzlarını da etkilemişti eski feodal sistemden daha modern gözüken batı tarzı bir sisteme geçiş oldu. Eski samuray sistemi kaldırıldı ve batıdaki her şey, toplumu, askeri ve ekonomisini modernleştirmenin bir yolu olarak Japonya’ya getirildi. Aynı zamanda, bu yeniçağın Japonları için Avrupa kıyafetleriyle batı kıyafetlerini de beraberinde getirecekti. İthal edilen şeylerin arasında batı tarzı baston bunlardan biriydi ve bu batı yüksek statü sembolü, özellikle de eski statüsüne duyarlı samuraylar, yüksek rütbeli bireyler için baston artık popüler bir ürün haline geldi ve özellikle kılıç kuşanmasına izin verilmeyen bir samuray, daha önce taşıdığı kılıç yerine baston taşımayı tercih etmiştir. 1885’te, Shinto Muso ryu’nun (jodo) öğrencisi olan Uça Ryogoro, jodo tekniklerinden derlediği, tanjo (Baston) ile kendini savunma tekniklerinin yeni bir setini tasarladı. Bunu jodoyu popülerleştirmenin bir yolu olarak yaptı. Orijinal olarak Uchida Ryogoro tarafından yaratılan tekniklerden oğlu Uchida Ryohei’nin yardımı ile 12 kata bir araya getirilmiş ve Uchida-ryū Tanjōjutsu adlı bir sistem haline getirilmiştir.
12 Tanjo jutsu kata isimleri
1) KOTEUCHI×HIDARI
2) KOTEUCHI×MIGI
3) SUTEMI
4) KURITSUKE
5) USHIROZUE
6) SUIGETSU×HIDARI
7) SUIGETSU×MIGI
8) MEN×UCHI×HIDARI
9) MEN×UCHI×MIGI
10) KOBUSHIKUDAKI
11) SUNEKUDAKI
12) IRIMI
(2) SHINTORYU×KEN JUTSU
Kenjutsu, Aikiken, iaido veya iaijutsu ile birbirine karıştırılmamalıdır.İaijutsunun rolü genellikle bir kılıç İaijutsu tekniklerin mükemmel bir şekilde uygulanmasına izin verir. Daha sonra iaijutsu partner eşliğinde yapılan katalarda stresin olmamasını sağlar. İaijutsu, kenjutsunun içinde yer alan ve kenjutsunun bir parçası olup tamamlayıcı olarak görev yapan teknikler topluluğudur. Bu nedenle iaijutsu farklıdır. İaijutsu ve kenjutsu arasındaki genel fark bir kataya başlarkenki kılıç duruşlarındadır.
12 Shinto Ryu Ken Jutsu Kata isimleri
1) AISURI ×HIDARI
2) AISURI ×MIGI
3) JU
4) CHIBARAI
5) SARIN
6) NITOAI
7) UKEKAESHI
8) SURIKOMI
9) INCHU
10) UKENAGASHI
11) MIUKEDOME
12) TSUKIDASHI
(3) IKKAKURYU×JITTE JUTSU (OMOTE)
Jutte, Japonya da Edo döneminde kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan bir silahdır. Silahın “on elin gücüne” sahip olduğu söyleniyor. Kesici kenar yoktur, ancak silindirik oluk uçtan uca yaklaşık 45 cm’dir ve sapın uca doğru çıkıntısı sadece 5 cm uzunluğundadır. Jutte; Kenjutsu, Jo Jutsu, jujitsu ve diğer eski savaş sanatları çalışanlarının (kobudo) tercih ettiği bir silahtır.
12 İkkaku Ryu Jitte Jutsu Kata isimleri
1) UKEN
2) SAKEN
3) ZANKEN
4) KEAGE
5) ICHIRANKEN
6) IRIMI
7) IPPU
8) MEATE
9) UTO
10) GORIN
11) ISSEI
12) KASUMI
(4) JITTE (URA)
Same names as JITTE OMOTE
(5) ITSHINRYU×KUSARI GAMA (OMOTE)
1) ISHIKI
2) SOEMI
3) HAGAESHI
4) MUGAN
5) JUMONJI
6) FURIKOMI×NO I (ICHI)
7) FURIKOMI×NO II (NI)
8) ISONONAMI
9) MAKIOTOSHI
10) MIDOKOROZUME
11) UKIFUNE
12) SODEGARAMI
(6) KUSARI GAMA (URA)
Same names as KUSARI GAMA (OMOTE )
But, FURIKOMİ (URA) has 3 techniques (I×II×III)